DTRH18: Parcels weet zelfs zichzelf te verrassen

Stomende disco warmt de hete nacht voor

Parcels is ontstaan in Australië, maar sinds een tijdje wonen de vier hippe jongelingen in Berlijn. Een keuze die hun blend van funk en disco a la Chic en Jungle een enorme boost heeft gegeven, zo, hops, het podium van de Fuzzy Lop op.

Bij de eerste noot stroomt de tent in een noodtempo vol: zelfs iedereen die gewoon op het veldje ervoor aan een biertje nipte, wil hierbij zijn. En terecht. Elk instant-hitje wordt juichend ontvangen. De confetti, ballonnen en zelfs een eenhoorn suizen samen met een stel gretige crowdsurfers over de wild dansende massa, terwijl Parcels een retestrakke show neerzet. Halverwege de set duurt het applaus zomaar dik twee minuten. De band bloost ervan. ‘You guys are INSANE!,’ blaft frontman Jules Crommelin in de microfoon, met nóg meer confetti als antwoord. 

HET MOMENT:
‘One last time,’ vertelt Crommelin halverwege ‘Comedown’. Het publiek weet dat dit het laatste vleugje Parcels van de dag is, en iedereen in de tent begint spontaan te springen en schreeuwen. De vlonders fungeren als trampoline. En nadat Parcels verdwijnt, volgt er een luid ‘we want more!.’ Ze gluren om het hoekje van de coulissen, en gaan zonder 'more' zomaar naar huis. Ze verdienen  het label ‘leukste band van het moment’. 

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12