steun 3voor12

De Machine #4: Meer en meer verhalen over Dotan

Plus: Record Store Day, het fiasco van Broederliefde en de Nederlandse Spotify

Een krankzinnig bomvolle editie van De Machine deze keer. Want alles is belangrijk genoeg om te bespreken. Met vooral natuurlijk de zaak Dotan, die de hele industrie in rep en roer bracht. Stemden Dotans nepfans ook op de Song van het Jaar? En naar welke geheimen hintte A Balladeere op Twitter? De beerput is defintief open.

Rumoer was er ook rond Broederliefde en hun concert in het Spartastadion, dat niet doorgaat. Leuker nieuws is de Nederlandse streamingdienst Juke, de Spotify van Talpa. Is die app kansrijk? En tot slot Record Store Day, dat dit weekend weer op het programma staat, en dat draait om exclusief vinyl. Dat roept de vraag op: waarom is vinyl eigenlijk een luxeproduct, en niet gewoon een gebruiksproduct?

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze nieuwe serie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier als RSS feed

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk