3voor12 Gelderland

#4df18: Saaie vertoning Utrechtse Figgie

Ongeïnspireerde band weet Valkhof niet te boeien

Meestal is het een kwestie van smaak of je een band leuk of niet vindt. Er is altijd wel een groep mensen te vinden die danst op tonen waar je zelf niet van onder de indruk bent. Maar over één ding zijn we het als publiek roerend eens: als de band zijn best niet doet, dan doen we niet mee.

Vandaar dat het Figgie niet lukt om de benen van de vloer te krijgen, ondanks de oproep om "vooruit, vooruit" naar voren te komen. Een enkel hoofdknikje, een voet die twee maten meetikt, maar veel meer gebeurt er niet. En dat ligt niet aan het publiek of aan het tijdstip.

Figgie speelt naar eigen zeggen Nederlandstalige indiepop. Het eerste deel klopt, maar de indie is soms ver te zoeken. De toetsenist speelt alsof hij de eerste lessen van zijn zelfhulpboek ‘mijn eerste Yamaha’ oefent, de drummer lijkt maar één ritme onder de knie te hebben, maar vooruit, de gitaren maken nog iets goed. Overall is het echter te vaak nét niet, vandaag op het Valkhof. Ook wat betreft tekst en zang mist de band de muzikale kracht om het publiek te overtuigen. Dan wreekt zich ook het feit dat de band in het Nederlands zingt. Zou een lang (en zuiverder) uitgehaald "I wanna go hooooome"nog enigszins aangenaam in het gehoor liggen, bij "Ik wil naar huihuihuihuis’" is dat toch een stuk minder.

HET MOMENT:
Bij het laatste nummer laat Figgie zien dat ze muzikaal toch wel iets in hun mars hebben. Om de show te redden is het echter veel te laat. De band lijkt deze avond ongeïnspireerd en klinkt gedurende de hele set saai en melig. Zoals wanneer het logo wordt uitgelegd: "Kijk, het zijn net oogjes. En ze zitten best hoog." Gaap.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12