3voor12 Breda

At First komt met nieuwe single en video: 'Samsara'

Voorproefje voor debuutalbum dat in de maak is

De Bredase alternatieve rock en metal band At First brengt vandaag haar nieuwste single en video ‘Samsara’ uit. Het is een nummer over het overwinnen van angsten en zwaktes door in het licht te stappen. ‘Samsara’ is tegelijkertijd een voorproefje van het zelfgeproduceerde debuutalbum dat volgend jaar verschijnt. De band wil met ‘Samsara’ een eerste indruk van het album wegzetten en laten horen wat de volgende stap in de sound van At First is, bijvoorbeeld het niet uit de weg gaan van het gebruik van synthesizers en elektronische elementen.

Jamie Jochems, lead-zangeres van At First: “Samsara gaat over het doorbreken van de keten van lijden door zelf je lot te bepalen. In het boeddhisme en hindoeïsme wordt samsara omschreven als de cyclus van leven en dood door middel van reïncarnatie, waar je alleen uit kunt ontsnappen door verlichting te vinden. Vind je die verlichting niet dan wordt het lijden als het ware overgegeven van het ene leven op het andere. Hier heb ik mijn eigen interpretatie aan gegeven, omdat het iets was dat ik herkende bij de mensen om mij heen en in mijn eigen leven. Door onze eigen angsten en ons eigen lijden onder ogen te zien kunnen we meer leed voorkomen.”

De boodschap van Samsara komt tot uiting in een clip waar de bandleden letterlijk proberen los te breken uit de ketens van het lijden. We zien de metalheads in een duistere omgeving waar ze het licht op lijken te zoeken. De aankomende maanden brengt At First nog een aantal singles uit en ook steeds meer informatie over het album weggeven. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12