BKS23: Caroline Polachek laat Best Kept Secret branden van verlangen

Ook op haar zwakste moment breekt de leukste popster van het jaar alle poorten open

Al een dikke week hield Best Kept Secret z'n adem in: Caroline Polachek, de popster met de stem van een operadiva, de zangeres met een engelenstem waarmee ze de poorten naar de hemel wagenwijd kan openzetten en het licht kan doen binnenstralen op de donkerste dag (een vulkaanuitbarsting van een stem!), had bronchitis te pakken. Volgde je haar op Instagram, dan zag je al hoe ze de hele week met goeie hoop naar haar gigs reisde, de ene na de andere show (op de dag zelf!) cancelde, eerst in Parijs en toen in Dublin, om één dag voor Best Kept Secret op Instagram hoopvol te posten: 'I believe in Dutch miracles.' En wij ook.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ze is er, in levenden lijve, en je moet je oren wel héél erg spitsen, wil je horen dat ze niet optimaal zingt. Hoogstens legt ze niet evenveel kracht in haar uithalen, maar nog steeds bereikt Caroline op haar zwakste dag een astronomische hoogte waar ook de sterren jaloers op zijn. Dan is de show een kwartiertje korter dan gepland, maar worden alle liedjes wel ontvangen als hits: TikTok-viral 'So Hot You're Hurting My Feelings', onsterfelijkheids-2-stepanthem 'I Believe', de downtempo balearic van 'Blood and Butter' (zonder doedelzaksolo maar wel met gitaar), de dancehall-met-onzintekst 'Bunny Is A Rider' (inclusief catchy fluitje), maar ook de ijzingwekkende sirenezang 'Ocean Of Tears' van haar vorige plaat wordt hier warm onthaald. Met die liedjes heeft ze een totaal eigen eilandje geschapen, en die beeldtaal zie je ook weer terug in de show: een zonsopgang die 'Sunset' baadt in zachtrood ligt, op de schermen grootse vulkaanuitbarstingen, brandend verlangen verbeeld als natuurkracht. In andermans handen kunnen zulke gebaren best kitscherig zijn, Caroline Polachek komt daardoor juist des te dichterbij. 'I've never felt so close to you', zingt ze, en Best Kept Secret brandt van verlangen.

HET MOMENT:
Gaat ze hem halen? Gaat ze echt-? Ja hoor, ook op haar zwakste dag trapt Caroline de hemelpoorten nog open, met de modulatie in 'I Believe'. Dutch miracles, ja echt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12