BKS19: Indian Askin ruikt aan het Coachella gevoel

Amsterdammers heffen het glas op de bloedhitte

Het is drie uur en bloedheet. In het bos naast het hoofdveld worden de laatste passievrucht-wodka shots in de mond geschonken omdat de bekertjes op zijn. Aan de rand van het hoofdveld zitten een paar honderd bezoekers op een kluitje in het kleine beetje schaduw. Helemaal aan de andere kant van het veld wemelt het van de blote voeten in het meertje, een enkeling trekt zelfs een paar baantjes. Daar tussen, op de plek waar de menigte zich moet verzamelen voor Indian Askin, staat bijna niemand.

Dat kun je Indian Askin niet per se kwalijk nemen, want godverdomme wat is het bloedheet. Het lijkt hier de woestijn van Coachella wel, waar je ook gedoemd bent als je overdag op het hoofdpodium moet spelen. En Indian Askin is niet per se de band met de grootste trouwe aanhang van dit festival. Ze zijn wel de enige Nederlanders die het hoofdpodium mogen beklimmen deze editie.

Indian Askin heeft een apart parcours gelopen om hier te komen. De Amsterdammers braken door met een radiohit op 3fm, terwijl ze helemaal niet van die typische verzorgde radiomuziek maken. Frontman Chino Ayala is een eigenwijze gozer, een grillige rocker met een eindeloze zucht naar alcohol en zijn songs zijn afwisselend zwartgallig en destructief humoristisch. En ondanks dat Indian Askin niet voor de makkelijke weg gekozen heeft hebben ze wel een handvol pakkende songs die met zoveel kracht gespeeld worden dat ze het water wel bereiken.

HET MOMENT
Man wat is het bloedheet. Sorry Indian Askin, ik laat mijn schoenen even aan de kant staan en duik achter die drie Belgen aan de plomp in.

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12