Het nieuwe liedje van The National is een emotioneel anthem van jewelste

Matt Berninger mijmert over de dag dat-ie zal sterven op deze prachtige uptempo rocker

Volgende week verschijnt eeeeeeindelijk het nieuwe album van The National, Sleep Well Beast, maar eerst deelt de band nog één nieuw liedje: ‘Day I Die’, een prachtig uptempo rockanthem dat zonder twijfel zal uitgroeien tot een The National-klassieker. Van die prachtig minimalistische percussie en even later knisperende overstuurde gitaar en emotionele akkoorden in het intro tot dat grootse meeslepende refrein: ‘The day I die, the day I die, where will we be?’ Je kunt toch niet anders dan keihard meebrullen met Matt Berninger? 

Ja, daar kunnen ze gerust tweemaal de AFAS Live mee aan het janken brengen, dit najaar. Ze staan er op 25 en 26 oktober en brengen het album al op 8 september uit. We hoorden al een paar liedjes van de plaat: een tranentrekkende pianoballade, een wonderlijk orkestraal liedje met funky gitaar en deze met razende drums met voorzichtige elektronica.  Kijk hier het interview dat we vier jaar terug met de band deden, en bekijk hier het optreden van Lowlands 2014.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12