ESNS19: Famke Louise vroem vroemt Noorderslag binnen

Striptease bij blacklight

Zoveel vragen in de ogen van Famke Louise. Komen mijn dansers al? Komt mijn vocal wel over de backing track heen? Staan die fotografen vooraan nou vol op mijn fluorescerende kruis te mikken? Wie helpt me uit die fucking mini Bentley?!? Het is een belangrijke dag voor Famke Louise, want vandaag treedt ze voor het eerst buiten het discothekencircuit en mag ze laten zien een echte artiest te zijn. Want kan dat, vanuit het niets - vanuit de holle faam van persoonlijke kletsvideo's op YouTube - binnen een jaar Artiest zijn? De vierdelige docuserie op Videoland liet zien hoe graag Famke Louise dat wil en hoe hard ze ervoor werkt, maar ook hoeveel coaches er nodig zijn om het gebrek aan techniek en de verlammende stijfheid uit het meisje te krijgen. Die stijfheid is er gewoon nog vandaag, en toch weet Famke vriend en hater te verrassen met een vermakelijke set van twintig minuten. Met die speelgoedauto entree omarmt ze haar knulligheid, en dat werkt ontwapenend. Verder is er nog een monnie-momentje met custom made dollar-biljetten en een soort stripscene in blacklight, waarbij overigens de twee mannelijke dansers net zoveel bloot geven als Famke.

En de muziek?
Oh ja. Nou, het meest opvallende aan de opkomst van Famke Louise is niet eens zozeer dat zij ambitie heeft, maar meer hoe de hiphopwereld haar omarmd heeft. En dan met name Bizzey (als producer en mentor) en Ronnie Flex, toch twee absolute gangmakers. Ze hielpen haar aan twintig minuten met vier echte tunes, frisse liedjes in de stijl die nu hip is. En die leegheid in haar stem, die heeft ook wel iets cools.

Probeer je nou te zeggen dat Famke Louise wel degelijk op Noorderslag thuis hoort?
Jazeker, natuurlijk hoort ze hier te staan. En hoewel ze met deze show heus niet de top 10 van Noorderslag haalt, is er geen enkele reden om hier als 16-jarige geen tienersprookje in te zien.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12