3voor12 Breda

BB18: The Howlin' haalt dansinspiratie uit de Breda Barst-backstage

Vergelijkbaar met een funky Rag'N'Bone Man

Deze zomer heeft The Howlin' verschillende shows in het binnenland gespeeld, maar Breda Barst is voorlopig hun laatste. Hiermee worden we nogmaals met onze neus op het feit gedrukt dat we richting de winter gaan, maar we kunnen nog even genieten van een zwoele warmte. 

Die warmte slaat op het geluid van de band. De stem van leadzanger Joel Gaerthe klinkt als een hesere versie van Rag'n'Bone Man. De instrumentale begeleiding is ook met diezelfde artiest te vergelijken, maar dan met meer funk in het repertoire. 

Gaerthe heeft een kenmerkend dansje. Hij houdt zijn benen tegen elkaar en schuifelt hiermee over het podium. Ook houdt hij zijn elleboog gevouwen en schudt met zijn microfoonkabel. Het lijkt alsof de frontman inspiratie heeft gehaald uit de kippen die rondlopen in de backstage van het festivalterrein. In eerste instantie ziet het er tof uit, maar na een half uur precies dezelfde pasjes oogt het toch een beetje mal. 

Al met al een prima boeking voor in de middag van de tweede dag Breda Barst, waar katers voorzichtig worden weggewerkt en de eerste voeten hun pasjes maken. Spraakzaam zijn de bezoekers nog niet, maar soms is even luisteren en kijken al voldoende. 
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12