3voor12 Utrecht

Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen voor 2020 bekend

MY BABY, Sevn Alias, Josbros, Pip Blom, Real Derek en meer op 5 mei naar Park Transwijk

Nadat Bevrijdingsfestival Utrecht eerder al Snelle als Ambassadeur van de Vrijheid had aangekondigd, zijn vandaag de eerste namen bekendgemaakt. GIAN, Josbros, MY BABY, Pip Blom, Real Derek, Retro de Luxe, Rumbaristas en Sevn Alias komen op dinsdag 5 mei 2020 naar Park Transwijk, waar 75 jaar bevrijding wordt gevierd. Van deze artiesten staan MY BABY, Retro de Luxe, Rumbaristas en Sevn Alias op het Hoofdpodium en GIAN, Josbros, Pip Blom en Real Derek op het Sena Performers Podium.

MY BABY stond al eerder op het festival maar is in de tussentijd doorgegroeid naar een headliner status. Het Amsterdamse trio mixt dub, funk, gospel, psych, disco en blues tot een spirituele, catchy en dansbare sound. 

Ook Sevn Alias heeft grote stappen gezet sinds hij vier jaar geleden als opkomende rapper op het Sena Performers Podium stond. Afgelopen jaar dropte hij maar liefst twee albums (Sirius en de mixtape Twenty Four Sevn 4) en op 5 mei staat hij op het hoofdpodium. 

Het succes van de talentvolle Pip Blom is mooi vastgelegd in de documentaire The Road, waarin VPRO’s 3voor12 de Amsterdamse rockmuzikant volgt naar Amerika en Glastonbury. Samen met haar band speelt ze aanstekelijke indiepopliedjes.

Voor de lokale touch tussen deze eerste namen zorgen Josbros en Real Derek. De uit Nieuwegein afkomstige rapper Josbros gaat heel lekker met zijn goed ontvangen debuutalbum Therapie, en de daarvan afkomstige singles ‘Meestal Positief’ en ‘Huil Nu, Lach Later’. Real Derek is de band van Doortje Hiddema (LGHTNNG) en Roy van Rosendaal (Figgie). Met zoveel mogelijk gitaarpedaaltjes en effecten maken ze rammelige sukkel-pop, zoals te horen op de fijne singles ‘Gucci Bag’, ‘Boys’ en ‘Bricks’.

Naast een aantrekkelijke programmering wil het Bevrijdingsfestival bezoekers bewust laten zijn van de vrijheid waarin zij leven en organiseert het een serie Vrijheidscolleges in de aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt. De sprekers die in Utrecht een vrijheidscolleges geven zijn Shirin Musa, Dieuwertje Blok en Robert Vuijsje. Bilal Wahib sluit de de serie lezingen af op 5 mei op het Vrijheidspodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht.

Check de eerste acts in deze Spotify-playlist.

Op de hoogte blijven van het Bevrijdingsfestival in Utrecht? Volg ons op Instagram, Facebook of Twitter.

Te zien: Bevrijdingsfestival Utrecht, dinsdag 5 mei 2020 @ Park Transwijk, Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12