steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Inschrijvingen voor Clash of the Titans geopend

Grootste bandwedstrijd van Utrecht gaat weer van start

Bandwedstrijd Clash of the Titans gaat weer van start. De Clash is oorspronkelijk opgezet als wedstrijd voor bands die oefenen in dB’s oefenstudio’s, maar inmiddels uitgegroeid tot het platform voor beginnende bands en popmuziek in stad en provincie Utrecht. In de rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht zoals We vs. Death, StropStrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock ’n Roll, A Polaroid View, La Corneille, Stillwave, Ziggy Splynt en – in 2017 - Skumbek.

Net als voorgaande jaren organiseert Stichting Ruis, dat verantwoordelijk is voor de muziekprogrammering binnen dB’s, de Clash of the Titans. Nieuw is dat alle voorrondes en finalerondes deze keer in dB’s zelf plaatsvinden. De rest blijft hetzelfde. Een vakbekwame jury, die in principe altijd bestaat uit muzikanten, muziekjournalisten of muziekorganisatoren, voorziet alle bands van een gedegen juryrapport. De jury beslist uiteraard ook welke bands er doorgaan naar de finalerondes. De voorrondes en finalerondes staan gepland voor de periode december 2018 t/m maart 2019.

Bands uit Utrecht en directe omgeving kunnen zich vanaf nu aanmelden via het aanmeldingsformulier op de site van dB’s. Alle bands die zich inschrijven, ontvangen uiterlijk eind november bericht. De voorrondes gaan begin december van start. Aan de inschrijving zijn een aantal regels verbonden:

  • de wedstrijd is uitsluitend bestemd voor bands uit stad en provincie Utrecht

  • coverbands zijn uitgesloten van de competitie

  • bands dienen te beschikken over opnames via bandcamp, soundcloud of website.


Voor de winnaar ligt het volgende prijzenpakket klaar:

  • Twee dagen gratis opnemen in Studio Moskou

  • Een doorleefde, prachtige wisselbokaal

  • Optredens bij o.a. Club 3voor12 Utrecht, BFU e.a.

  • Doorstroming naar De Utrecht Popprijs

  • Vier gratis repetities bij dB’s Oefenstudio’s

Voormalig deelnemer Ziggy Splynt kwalificeerde zich na het winnen van de Clash voor de finale van de provinciale bandwedstrijd De Utrecht Popprijs en doet dit jaar mee aan de Popronde. Is dat het traject dat jij en je band ook voor ogen hebben? Meld je dan aan voor de Clash en misschien zien we je binnenkort wel spelen in één van de voorrondes of tijdens de finale.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht