VPRO zet in op ontwikkeling 3voor12 online met NPO 

NPO 3FM schrapt per 1 januari 2023 3voor12 Radio uit de lineaire programmering

NPO 3FM schrapt per 1 januari 2023 3voor12 Radio uit de lineaire programmering. Dat blijkt uit het plaatsingsbesluit van de Raad van Bestuur van NPO, dat de VPRO 12 juli 2022 heeft ontvangen. VPRO is verbijsterd over dit besluit, en is het niet eens met de motivering ervan. De omroep voelt zich daarin gesterkt door brede steun voor 3voor12 uit de muzieksector van festivals, muzikanten, podia, platenlabels en sectororganisaties die het belang van 3voor12 voor het muziekklimaat in Nederland afgelopen weken bekrachtigden. De VPRO overweegt het besluit volgens de interne NPO-bezwaarprocedure aan te vechten en heeft tegelijk de blik naar voren gericht. 
 
3voor12 behoort tot de kernprogrammering van de VPRO. De omroep ziet een radioprogramma als essentieel element van het crossmediale muziekplatform dat 3voor12 is. De VPRO is hoopvol over de mogelijkheid om, gesteund door 3FM en in samenwerking met andere omroepen en partners in de sector, de online positie van 3voor12 verder te ontwikkelen en versterken. 3voor12 blijft zodoende een substantiële bijdrage leveren aan 3FM om nieuwe muziek en nieuw talent te signaleren en een podium te bieden. Hoe en in welke vorm, daarover gaat de VPRO hopelijk deze week al in gesprek met het zendermanagement van 3FM. Voor nu is de stand van zaken dat 3voor12 Radio dit najaar nog is te beluisteren en per 1 januari 2023 van de zender verdwijnt. 
 
Over 3voor12 
3voor12 is het belangrijkste popplatform van de publieke omroep dat als enige journalistieke muziekredactie programma’s maakt vanuit het hart van de muziekindustrie: radio, website, televisie, sociale media, YouTube, streams en podcasts, van nieuwe muziek tot liveconcert, van interview tot recensie, van sessie tot achtergrondverhaal. Opkomende of destijds onontdekte artiesten als S10, Eefje de Visser, Kensington, Merol, Typhoon, Goldband, De Staat, Kyteman en vele anderen vonden via 3voor12 Radio voor het eerst hun weg naar het grote publiek. 3voor12 is hiervoor viermaal beloond met de prestigieuze Pop Media Prijs. Daarnaast is 3voor12 al decennia de vaste partner van belangrijke podia en alle gerenommeerde Nederlandse popfestivals (o.a. Pinkpop, WOO HAH!, Lowlands, ADE, Eurosonic/Noorderslag, Best Kept Secret) en verbindt hiermee de muzieksector met het publiek.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12