3voor12 Zeeland

ZeelandJazz; de highlights

8 tot en met 17 juni in Middelburg en Terneuzen

Wie van jazz houdt, moet in juni in Terneuzen en Middelburg zijn. ZeelandJazz programmeert van 8 tot en met 17 juni verschillende jazzconcerten, jazzfilms en educatieve programma’s voor scholieren. Geen geld? Geen nood. Het festival heeft ook een gratis programma ‘Jazz in the City’. De redactie van 3voor12 Zeeland heeft voor jou een aantal tips op een rijtje gezet.

Terneuzen

Porgy & Bess in Terneuzen os natuurlijk dé plek waar je moet zijn (tenzij je wilt genieten van de gratis optredens, dan moet je in het centrum van de havenstad zijn). Het festival opent hier met een vrijwel volledig Zeeuws orkest onder leiding van Stephanie Francke. De andere Zeeuwse leden van ‘haar’ ensemble zijn saxofonist Jasper van Damme, bassist Clemens van der Feen en drummer Friso van Wijck. Zaterdag 9 juni kun je kennismaken met ‘de nieuwste generatie’ van de jazz. De 12-koppige band De Raad Van Toezicht geeft dan ongetwijfeld een energiek optreden. Fan van Joni Mitchell? Ga dan naar de afsluiter van het festival in Porgy & Bess. De Zuid-Afrikaanse/Belgische zangeres Tutu Puona vertolkt de muziek van deze legendarische singer-songwriter op haar eigen manier.

Middelburg

Het weekend daarop vormen twee podia de thuisbasis van het festival: De Kloveniersdoelen en De Spot (ook hier geldt: liever naar de gratis optredens? Blijf dan in het centrum met onder meer de Juke Joints). Als je dol bent op het gitaarspel van Anton Goudsmit, dan zit je hier goed. Op vrijdag 15 juni speelt hij met Estafest in de Kloveniersdoelen. Eén dag later tref je hem met The Ploctones op hetzelfde podium. Zin in een feest? Ga dan vrijdagavond naar De Spot, want daar speelt KOFFIE. Voor jazz met soul en hip hop moet je zaterdag 16 juni naar Alfa Mist. Op de laatste dag van het festival is er weer aandacht voor de Zeeuwse jazzmuzikant. Deze keer staat trompettist Rik Mol als gastspeler bij New York Second centraal. Maar het festival goed afsluiten doe je met Sven Hammond in de Kloveniersdoelen.

 

Meer informatie
www.zeelandjazz.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12