Mumford & Sons tweede headliner Pinkpop 2019

Ook George Ezra en Tenacious D in juni naar Landgraaf

Mumford & Sons is de tweede headliner van Pinkpop 2019. Dat heeft festivaldirecteur Jan Smeets vanmorgen op 3FM bekendgemaakt in de ochtendshow van Sander Hoogendoorn. Eerder deze maand werd al bekend dat Fleetwood Mac een dag afsluit op de vijftigste verjaardag van het festival. Nu voegt Mumford & Sons zich dus bij de bovenste regel van het affiche. De Londense folkband bracht twee weken geleden zijn vierde album Delta uit en stond in 2012 voor het laatst op Pinkpop. Toen vroeg Bruce Springsteen de Britten nog een nummer mee te spelen tijdens zijn headlineset. 

Naast Mumford & Sons kon Smeets vanmorgen nog twee namen bevestigen: ook de Britse singer-songwriter George Ezra en de Amerikaanse comedy rockband Tenacious D - die bestaat uit acteurs Jack Black en Kyle Gass - komen het jubileum van Pinkpop vieren. George Ezra stond in 2015 voor het laatst op Pinkpop, Tenacious D maakt voor het eerst zijn opwachting in Landgraaf. 

The Police komt niet, maar gitarist Andy Summers gaat wél zijn kunst tentoonstellen in de Kalm Aan Laan. Vanaf nu kun je als bezoeker ook hun wensen doorgeven via de website van Pinkpop: via de jaarlijkse Gouden Tip kun je jouw drie favorieten tippen aan de organisatie.

Pinkpop 2019 vindt plaats van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. De kaartverkoop start op zaterdag 16 maart, kort nadat op de traditionele perspresentatie van woensdag 13 maart nog meer namen bekend zijn gemaakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12