Slotinterview Maurits Westerik: Best Kept Secret laat dure headliners aan zich voorbij gaan

Malou Miedema spreekt de festivaldirecteur over hitteplan, opgelopen kosten en Goldband

‘Heel veel bands kosten heel veel geld tegenwoordig’, zegt festivaldirecteur Maurits Westerik in het traditionele slotinterview met 3voor12-redacteur Malou Miedema, waarin hij reflecteert op deze negende editie van Best Kept Secret. 'Ik denk dat als je het gezond en toegankelijk wil houden, en juist wil blijven investeren in die mooie kunstprojecten, in die kleuren, ook in al die areas, in het bos en aan het water… dat kost ook al genoeg geld. Ik vind dat een headliner op dat niveau niet de scepter moet zwaaien, waardoor het andere niet meer mogelijk is’, aldus Maurits. Daarom, zegt hij, laat het festival al te dure headliners aan zich voorbij gaan.

Ook spreekt hij over het hitteplan, de alsmaar oplopende kosten, de gemiddelde leeftijd van de festivalbezoeker en over het toch een tikkeltje omstreden optreden van Goldband: past zo’n popact wel op het puristische Best Kept Secret? Een grote naam voor volgend jaar ligt ook al vast, teaset Westerik. ‘Onder het kopje nostalgisch en eigenwijs. En straks weer met iets heel nieuws bij ons.’

Meer Best Kept Secret? Lees al onze recensies in het BKS23-dossier. En kijk hier de shows van onder andere Oscar and the Wolf, De Staat, Young Marco en Kevin Morby terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12