steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Festival Donnerwetter Day 2018 groter dan ooit

o.a. strijkkwartet Het Gelders Orkest, straatmuzikanten en een sekte completeren line-up

Het Arnhemse kunstfestival Donnerwetter Day biedt zaterdag 19 mei in 11 uur 28 acts in alle hoeken en gaten van poppodium Luxor Live in Arnhem.

De festivalorganisatie ontving voor de eerste maal een subsidiebijdrage van de Provincie Gelderland en van het Prins Bernard Cultuurfonds. ’Donnerwetter Day bedient niet alleen haar eigen scene, maar verbindt ook. Dat leidt tot een eigenzinnig aanbod’, aldus de beoordelaar van de Provincie Gelderland.

De derde editie van het festival is mede door de subsidietoekenning en ondersteuning van poppodium Luxor Live groter dan ooit. ‘Op zeven podia verspreid over de grote zaal, de bovenzaal, de kelder, de rookruimte en zelfs buiten kunnen bezoekers genieten van grote namen als Herman Brusselmans, eenmalige samenwerkingen tussen kunstenaars en vette bands’, aldus organisator Matthijs Stronks (Donnerwetter).

De laatste toevoegingen aan het programma zijn het strijkkwartet van Het Gelders Orkest, een sekte onder leiding van schrijver Gerjon Gijsbers, de Bulgaarse straatmuzikanten Istko & friends en de eighties popact Nieuwegrond.

Donnerwetter presenteert op hun eigen festival het nieuwe album ‘The Boy With The Joker Gun’. De bandleden doen dit met een speciale show. ‘Om 01:00u ’s nachts spelen we in de grote zaal van Luxor Live enkele van onze songs samen met het strijkkwartet van Het Gelders Orkest en fluitist Sinan Arat’, aldus zanger/gitarist Rocco Ostermann (Donnerwetter). Het album is opgenomen in België met producer Staf Verbeeck en maakt deel uit van de ‘Europamine’ cyclus van de band: een reis langs Europese studio’s en producers.

De volledige line-up is te vinden op de website van Luxor Live. Donnerwetter Day tickets zijn in diverse vormen te bestellen via www.luxorlive.nl: een festivalticket voor studenten á €10,-, een regulier ticket á €15,- en een Deluxe ticket (inclusief diner, het nieuwe album op LP en toegang tot het festival) á €50,-.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland