steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Koning Happyland laat van hiphop weinig zien

Jacin Trill blijkt bovenal de koning van de 3-2-1 te zijn

De ep Happyland, van Jacin Trill uit Hoorn, had impact. Uit een nieuw vaatje van Nederlandse hiphopsmaken werd getapt. Vrolijk, opgewekt, lichtvoetig, Capri-Sun. Inmiddels zijn in razend tempo Zo Vader Zo Zoon (Met Bokoesam) en Happyland II verschenen. 3voor12 Gelderland zag hoe Club Voerweg onderaan het Valkhof even Happyland werd.

De crowds bij Arc en Boog kijken de kat uit de boom bij de exotische bands die ze tijdens het Valkhof Festival voorgeschoteld krijgen. Club Voerweg is daar deze avond een uitzondering op. De eerste kleine schermutselingen vinden al plaats door enkel de muziek van de inleidende dj.

Trills entree en de reactie van een volgestouwde Club zijn indrukwekkend te noemen. De geladen sfeer is tot ver op de Voerwegheuvel te voelen. Vroegere deelnames aan hiphop dance battles zijn evident. Trill stuitert over het podium alsof de ondergrond een trampoline is. Het onderlijnt: hiphop is springlevend in héél Nederland. Jacin is één van de nieuwe idolen voor de jeugdbeweging die momenteel huishoudt in Club Voerweg.  

Zijn zorgeloze karakter spreekt in de muziek. Het verklaart wellicht ook de insteek van het optreden vandaag: een fissa bouwen met de hossende tieners. Dat lukt. Jacin laat overigens veel teksten schieten en fungeert als zijn eigen mc. Hij klinkt wat kort bij stem, maar zijn tienerleger neemt dat aspect gelukkig over. Zijn prettig onderkoelde lyrics zijn er dan wel een beetje af en alles blendt in een moes. Smakeloos zijn dan ‘teddiebeer’ en ‘rozeswoesh’. “Luister naar me demo in me stoel”, men heeft beter moeten luisteren. Jacin doet vooral de 3-2-1 voor de beat-drop en dat is voldoende. Happyland is vanavond een plek waar hiphop niet het belangrijkste is.

HET MOMENT:
Tegen het einde van de show is Mr. Happyland zijn crowd kwijt en ‘Byenkorf’ pompt daar weer leven in. Trill heeft een relaxed avondje, het publiek doet al het werk.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland