DTRH18: De Jeugd van Tegenwoordig bidt voor WiWa

Luek als altijd, maar wel vooral op oud werk

‘Jullie zijn van ons dit weekend! Dus pas maar op je bilgaatje.’ Ja, De Jeugd van Tegenwoordig is eregast op Down The Rabbit Hole 2018. Yayo met een podcast, Willie krijgt een talkshow, Vjeze heeft een kunstwerk staan en dan vieren ze ook nog een Seksueel Relevant feestje. Er moet ook ‘gewoon’ gespeeld worden, met zesde album Luek onder de arm.

Er is alleen een probleem. WiWa is er niet. Hij deed onlangs een Dave Grohlletje en viel van het podium. Als je sterspeler met een been in het gips zit, dan kun je geen WK-match winnen, toch? Faberyayo en Vjeze komen een beetje sneu over, en zelfs ‘Watskeburt’ als opener maakt dan minder impact dan een gesmolten pakje boter in je gezicht. Na voor WiWa te bidden, roepen de twee dat ze gelukkig wel een special guest mee hebben. En jawel hoor, daar komt WiWa toch bij ‘Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard’ het podium op gerold. Nog nooit werd er zo euforisch gereageerd op een rolstoel-entree. ‘Jullie hebben wél twee enkels, dus jullie gaan allemaal springen!,’ schreeuwt hij met een grijns.

Vervolgens moeten ze er wel hard voor werken, hoor. De nieuwe mainstage is een openlucht-podium. Op zich een goed idee, maar in dit verzengende zonnetje ben je nog niet meteen klaar om zo hard te gaan als een torpedo op de greatest hits-festivalset van De Jeugd (slechts twee songs van Luek). Faberyayo moet iets te lang zeuren voordat de mooie vrouwen bij hun partners op de rug gaan, en de gigantische menigte moet flink gedirigeerd worden. ‘Zeg, de drums zijn even weg, het perfecte moment om een circle pit te beginnen.’ Uiteindelijk komen er wel degelijk circlepits, Vjeze gaat crowdsurfend in het publiek en ja, ‘De Formule’ blijkt weer onfeilbaar.

HET MOMENT:
Zie je die gast die Willie Wartaal voortrolt, van links naar rechts naar het midden en weer terug? Hij doet ’t zo nonchalant dat je vergeet dat hij er staat, tegelijkertijd kneuterig en übercool. Kleine shout-out naar jou.

Meer #dtrh18 in ons dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12