PP23: DYLAN verdient meer hartjes

Verrassend leuke poprockzangeres te vinden bij niemandsland Stage 4

De Stage 4, toch de bonusstage van Pinkpop, werkt dit jaar niet zo heel best. Het programma laat te wensen over en soms is het er niet drukker dan in de bioscoop op woensdagochtend. Ook primetime op zondagavond bij de Britse zangeres DYLAN kun je zonder enige moeite helemaal doorlopen tot aan de barrier vlak voor de stage.

Best jammer, want DYLAN is een supersympathieke spring in ‘t veld à la Avril Lavigne: met oversized skaterbroek en een vlammetjesgitaar waar ze powerchords uit ramt, maar ook een echt pophart en een enkel jolig ingestudeerd danspasje. Niet voor niets ging ze al eens mee op arenatour met Ed Sheehan, en eigenlijk is het gros van de liedjes die ze vanavond speelt leuk tot erg leuk. ‘Dit liedje gaat over een date die geen date bleek te zijn. Hij nam zijn vrienden mee. En had een vriendin.’ Ouch! Het zijn geen wereldschokkende zaken, maar dat hoeft ook niet. Telkens weer veren vooral de jonge meiden vooraan op. ‘Verdomd, dit liedje gaat over MIJ!’, kijken ze telkens wanneer DYLAN weer uit de doeken doet hoe haar hartje gebroken werd. Het beste is ‘You’re Not Harry Styles’, waarin ze lekker van zich afbijt naar een jongen die haar als stront behandelt. Zo mag maar één iemand ter wereld tegen haar doen, zegt ze. Je raadt het al (Harry Styles).

HET MOMENT:
Schattig hoe ze ‘Treat You Bad’ aankondigt. ‘Mijn favoriete liedje, en wel om drie redenen. Er zit een cover aan het einde. Het is mijn wannabe rock song. En er zit een gitaarsolo in, hoewel ik terrible ben.’ Knipoogje. ‘Ik wil dat jullie heel hard gillen, dan kan ik de video naar mijn pa sturen en zeggen: I did it!’ Dus wanneer zij de solo inzet, die inderdaad een beetje rammelt: non-stop gejoel. <3

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Kijk de eerste TV-uitzending terug op NPO Start. Meer Pinkpop op NPO 3 op zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12