Future Feminism-project Anohni & co. naar Le Guess Who? 2018

Curatoren maken hun line-ups compleet met LYZZA, Rose McGowan en meer

Langzaam maar zeker nadert het immense programma van Le Guess Who? 2018 zijn voltooiing. Vandaag voegt het Utrechtse festival onder meer een speciaal project van Anohni, Kembra Pfahler en Johanna Constantine aan zijn affiche toe. Onder de naam Future Feminism presenteren zij tijdens het festival hun dertien feministische principes voor popcultuur in de vorm van een speciale theaterperformance. Het project, gecureerd door actrice en regisseuse Asia Argento, brengt ook een debat- en filmprogramma naar de Domstad. 

Een andere bevestiging uit haar Argento's deel van het programma is collega-actrice en elektronische muzikant Rose McGowan, net als Argento een van de voorvechters in de strijd tegen de omstreden filmproducent Harvey Weinstein. De rest van Argento's programma bevat Joe Coleman, Ian Svenonius' Escape-ism en producer Martin Bisi. 

Ook de andere curatoren van het festival maken vandaag hun programma's rond. Moor Mother doet dat met performance-duo FAKA, de Amsterdamse dj/producer LYZZA en het ongrijpbare Eartheater. Jazzpionier Shabaka Hutchings brengt op zijn beurt Orchestra of Spheres en DJ Noss naar Utrecht. 

Verder maakt het festival twee meerdelige samenwerkingen bekend. Het New Yorkse label RVNG Intl. presenteert ter ere van zijn vijftienjarig bestaan een serie shows op het festival, terwijl ook Orchestre de Nouvelles Créations, Expérimentations et Improvisations Musicales (ONCEIM) de handen met Le Guess Who? ineen sluit. ONCEIM presenteert op het festival een stuk in samenwerking met Stephen O'Malley van Sunn O))) en een in samenwerking met de Franse componiste Éliane Radique. 

Eerder werden onder meer Devendra Banhart, The Breeders, Sons of Kemet, Serpentwithfeet, Circuit des Yeux en Mudhoney al bevestigd voor Le Guess Who?. Het festival vindt van 8 t/m 11 november plaats op verschillende locaties in Utrecht. 


 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12