3voor12 Rotterdam

Westerpop maakt programma bekend: Everlast, Blaudzun, Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes en Indian Askin

Ook The Overslept, Zuco 103, The Wild Romance, Son Mieux en Hausmagger komen naar de 28ste editie

De 28ste editie van het gratis Westerpop Festival brengt weer goede muziek naar Delft. Op paaszaterdag, tijdens de derde voorronde van de Peter Tetteroo Bokaal, werd het volledige programma bekend gemaakt door programmeurs René Steijger en Gideon Rozendaal. 

Sinds 2014 is het gratis toegankelijke Delftse popfestival verder gegaan als
biënnale en vindt sinds 2016 plaats op een nieuwe locatie. Dat Westerpop in 2019 plaatsvind is eigenlijk niet vanzelfsprekend. Het festival is dit jaar met zijn biënnale verplaatst naar de oneven jaren cyclus, om grote voetbaltoernooien tijdens het seizoen te ontlopen.

De bevestigingen voor Westerpop 2019:

Vrijdag 19 juli 19:00-24:00 uur 

 • Hausmagger - De recht-voor-z'n-raap band van Theo ‘Rembo’ Wesselo is bezig aan een afscheidstour. 
 • The Overslept - Old school poppunk tot een serieuze en toegankelijke rock sound bracht deze band al langs Noorderslag en Paaspop.
 • Indian Askin - Edison Award winnaars spelen dit jaar ook op het jubilerende Pinkpop. 
 • Zuco103 - De aartsvaders van de Brazilectro en de wegbereiders van de Tropical Bass, staan na 20 jaar nog even goed op scherp.

Daarnaast gaan de winnaars van de Peter Tetteroo Bokaal voorrondes de strijd aan om een plek op de Main Stage van Westerpop 2020. Dit zijn de volgende drie bands geworden uit de regio: The Arthurs, Dad's Amaryllo en Sonorous.

Zaterdag 20 juli 13:00-24:00 uur

 • Rise Of The Wood - De winnaars van de Peter Tetteroo Bokaal 2018 trappen dit jaar de zaterdag af op de Main Stage. 
 • Ruben Hein - Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het eigenlijk om draait: de stem en de piano.
 • Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes - Niet alleen bekend als acteur (o.a. Baantjer en Gooische Vrouwen) maar ook een geweldige vertolking van de muziek van André Hazes.
 • Wild Romance - Wild Romance terug? Wild Romance is al zes jaar terug! Sommigen zullen zelfs zeggen dat ‘the Wild Romance van Herman Brood’ nooit is weggeweest.
 • Son Mieux - afgeronde popliedjes met onweerstaanbare hooks en refreinen. Met een persoonlijk verhaal als in de beste folk, maar ook met een elektronische onderlaag.
 • Blaudzun - Letterlijk en figuurlijk een indrukwekkende verschijning op het podium. De dikke vierkante bril, het gitzwarte haar en baard, forse gestalte: Johannes Sigmund.
 • Everlast (USA) - deze singer-songwriter-rap legende heeft een opmerkelijke carriere achter de rug, waarin hij zich keer op keer opnieuw uitvond.
 • Le Galaxie (IRL) - De ‘must see’ live dance act van Ierland met electro rock die uit haar voegen barst met glinsterende cyber-synths, beukende techno ritmes en sonische gitaarpartijen.

Meer informatie over het festival vind je op: 

www.westerpop.nl

Event:

Westerpop 2019

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12