ESNS18: Altin Gün is een warm kampvuur waar je wel omheen moet dansen

Ook als de band serieus is, blijft Noorderslag bij de les

Turkse psychedelische folkmuziek op Noorderslag, wie had dat gedacht? Bassist Jasper Verhulst liep in Turkije een fascinatie voor het genre op en besloot een band te vormen om die muziek zelf nieuw leven in te blazen. Altin Gün (vrij vertaald: gouden dag) was een feit. Gisteren speelde de band primetime op Eurosonic, vanavond is Noorderslag aan de beurt. Ook nu weer primetime, en wel op het Foyer-podium waar iedereen sowieso langs zal lopen. Tijd om te oogsten!

Noel Gallagher zingt op ‘Lock All The Doors’ over 'a star-shaped tambourine' van 'the prettiest girl I had ever seen'. Het zou zomaar over frontvrouw Merve kunnen gaan, die met haar tamboerijn en zwoele heupbewegingen het goede voorbeeld geeft. Nederlanders staan niet echt bekend om hun soepele dansbewegingen, maar bij Altin Gün gooit het publiek massaal de remmen los om volledig mee te gaan in de dansbare vibes. Een solo op de saz, geen probleem. Funky baslijnen, die zijn er in overvloed. Frontman Erdinc zorgt samen met Merve voor de jus die het geheel een eigenzinnige smaak geeft.

Klinkt lekker, geef daar maar meer van!
En net wanneer je denkt te weten wat je op je bord gaat krijgen, gooit Altin Gün het roer om door een langzaam nummer met donkere sfeer te spelen. Even wennen na al dat heupwiegen, maar het pakt goed uit. Zeker wanneer de donkere sfeer langzaam steeds meer tempo en groove meekrijgt.

Maar vind dat praatpubliek in de foyer dat wel leuk?
De aandacht blijft er volledig bij, dus dat antwoord is duidelijk een ja. Altin Gün zorgt net niet voor het vuurwerk waar ze toe in staat zijn (bijvoorbeeld gisteravond in Huize Maas), maar deze warme set vol vuur is de perfecte band voor dit moment. En perfect voor ieder festival waar men de zon graag ziet.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12