3voor12 Utrecht

Pakkende gitaarriff opent nieuwe single van Black Monsoon

Grungeband speelt op de Popronde en gaat op tour naar Engeland

Een stevige en pakkende gitaarriff opent ‘Jabberwocky’, de nieuwe single van de Utrechtse-/Deventerse band Black Monsoon. De track wordt begeleid door een geanimeerde video. Een klein jaar geleden stond het drietal met hun door de jaren negentig geïnspireerde noise-grunge op het podium van Club 3voor12 Utrecht en verkochten ze daar hun debuut-EP. In de tussentijd heeft de band nieuwe nummers geschreven waarvan ‘Jabberwocky’ het eerste is dat naar buiten komt. Jabberwocky is overigens de titel van een beroemd nonsensgedicht uit één van de boeken van Lewis Carroll, de schrijver van Alice in Wonderland.

Je kunt de komende maanden op veel plekken luisteren hoe de nieuwe nummers live klinken. Black Monsoon is namelijk geselecteerd voor de Popronde en speelt onder andere op 12 september op de openingsavond in Nijmegen. Die shows zijn een goede opwarmer voor een Engeland-tour in de tweede helft van november. De band heeft maar liefst zeven optredens in zeven dagen door Zuid-Engeland weten te regelen en doet onder andere Londen, Plymouth en Brighton aan. “We zijn door verschillende Engelse promotors opgepikt, staan op een 10” promo van het Britse HX label en worden daar uitgelicht door online music community ‘Civil War London’”, licht zangeres Jacky Kwast toe. Een goede aanleiding om dan maar een tour door Groot-Brittannië te plannen. 

Black Monsoon presenteert Jabberwocky op zondag 8 september bij zomerbar PIKNIK in Deventer, waar ook Beerbottle Chopsticks komen spelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12