3voor12 Utrecht

Finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend

Wie wordt de opvolger van Soulid Rocks?

De zevende editie van jongerenbandwedstrijd Grote Prijs van Leidsche Rijn zit er bijna op. In de afgelopen weken betraden ruim 75 jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar het podium van één van de voorrondes. Net als voorheen vonden die plaats op het Leidsche Rijn College en het Amadeus Lyceum (CultuurCampus). Nieuw dit jaar was Academie Tien. De finale is op vrijdag 20 december 2019, vanaf 20.00 uur in Poppodium Azotod.

De zes acts die zich voor de finale hebben gekwalificeerd zijn Bisbilles, What Now?, Coming of Age, Off The Grid, 5PM en Second Hour. Ook achter de schermen van de Grote Prijs van Leidsche Rijn zijn jongeren betrokken, als (back-)stagemanager, stemmenteller, bar- of kassamedewerker. Tijdens het juryberaad treedt Soulid Rocks op, de winnaar van 2018.

Op 20 december wordt duidelijk wie de opvolger wordt van onder anderen Soulid Rocks, VALENTINO. (2017) en Between The Jars (2014). De jury en het publiek roepen ieder een winnaar uit en deze bands gaan naar huis met prijzen zoals een opname bij Studio Moskou, een masterclass performance door De Vrijstaat, een optreden in Azotod, een masterclass songwriting van Vocal Arts Academy, bandcoaching door DUMS en meer. Meer informatie vind je hier: www.cultuur19.nl/klub19

Te zien: finale van Grote Prijs van Leidsche Rijn (entree is €4), vrijdag 20 oktober 2019 @ Azotod is gevestigd op Meerndijk 126, De  Meern.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12