3voor12 Gelderland

Nijmeegs hiphop-collectief Altijd Onderweg stopt

Band neemt afscheid met documentaire én een nieuwe plaat

Het negenkoppige Nijmeegse hiphop-collectief Altijd Onderweg stopt na 4,5 jaar, maar neemt niet stilletjes afscheid. De band brengt vandaag een documentaire uit over hun tour door Frankrijk, Spanje en Portugal én de nieuwe plaat Maan.

In de zomer van 2018 ging Altijd Onderweg op reis langs de Atlantische kust via Frankrijk, Spanje en Portugal. Hier strandde ze op stranden, campings en in kroegen, terwijl ze hun inboedel meesleepte in twee bussen samen met 16 mensen voor 3 weken.

Tijdens die tour maakte ze een documentaire over het verloop ter promotie voor hun twee conceptalbums die ze van plan waren te releasen. Uiteindelijk is alleen het debuutalbum Maan opgenomen die ook vandaag 20 februari 2020 uitkomt. In aanloop naar dit album heeft de band al verschillende singles uitgebracht, nu gebundeld in het debuut. Het mystieke van de nacht en kalmte van de maan, maar ook de angst en twijfel die daarbij komt kijken wordt vertaald in het album.

Het album is een eigen werk van Altijd Onderweg en is opgenomen in Twin Sound Studios te Milsbeek. Jori Collignon heeft de mixes gemaakt en de mastering is verricht door Bruno Lobato. Bonnie Steinz heeft het artwork gedaan. 

De documenatire en het debuut zijn de laatste wapenfeiten van de band, want de bandleden hebben besloten om er na 4,5 jaar, vanwege verschillende redenen, een punt achter te zetten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12