3voor12 Gelderland

Showcasefestival Booster opent inschrijving voor Gelderse artiesten

Inschrijven kan t/m 30 november 2019

Het Overijsselse Booster Festival en Poppunt Gelderland slaan de handen ineen: dit jaar kunnen Gelderse artiesten zich voor het eerst ook inschrijven voor het showcasefestival van Oost-Nederland. Booster Festival is op zaterdag 4 april 2020 en bestaat uit een conferentie en een showcasefestival. Inschrijven kan de hele maand november.

Na zes edities is het festival in Enschede uitgegroeid tot de plek waar veelbelovende acts uit het oosten zich kunnen presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie en het publiek. Het festival is een presentatie- en netwerkmoment voor producers, rappers, singer-songwriters en bands  en daarmee een goede plek om opkomend talent te spotten. En dat blijkt, dit jaar zaten er maar liefst 13 oud-deelnemers van Booster in de selectie van de Popronde.

Gelderse samenwerking
In 2019 presenteerden Poppunt Gelderland en Booster Festival samen drie Gelderse artiesten op het Overijsselse festival: Thaïti, Snow Coats en Mr. Weazley. Wegens succes breiden de partijen de samenwerking dit jaar uit. “Daar zijn we superblij mee. Booster wordt steeds groter en we zijn erg benieuwd wat voor toffe acts er in Gelderland rondlopen. Dus kom maar op met die inschrijvingen!” aldus Booster-coördinator Pim Kokkeler. Naast dat de inschrijvingen voor Gelderse artiesten open gaan, nemen er ook meer Gelderse muziekprofessionals plaats in de panels en masterclasses en vindt er net als afgelopen keer ter voorbereiding een pre-conferentie plaats in Gelderland.

Ook spelen op Booster?
Ga naar de website van Booster: www.boosterfestival.nl, schrijf je in als artiest. De aanmeldperiode duurt de gehele maand november, vanaf eind december worden de eerste geselecteerden bekend gemaakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12