3voor12 Breda

BB18: EUT is leuk

niet de meest originele kop, het is wel zo

EUT speelde vorig jaar tijdens Popronde Breda op het 3voor12 podium in De Bruine Pij en stond in maart nog in Mezz. Dat is niet vreemd, want de vijfkoppige band was vorig jaar één van de meest geboekte acts tijdens rondreizend festival Popronde en 3FM Serious Talent. De vijf speelden dit jaar voor een vol 013 in het voorprogramma van hun idool Beck. Zoals ze zich ook laten inspireren door nineties acts als Blur, Weezer en The Pixies. En nu dus op het Amstel Podium.

Zangeres en frontvrouw Megan de Klerk treedt blootvoets op, speelt de hele show opzichtig met haar halflange haar én treedt op de voorgrond met haar stem, soms jengelend, soms vervormd en brutaal. Ze pakken je in met 'Back Seat Pony', een meerstemmig donker popliedje waarbij De Klerk haar stem licht vervormd. Ze palmen je in met ronkende indiegitaren met vette knipogen naar de onbezorgde jaren negentig, soms gaat het gas erop en dan gaat het ook meteen heel hard.

EUT brengt je meerstemmige lieve koortjes en blije synths, maar net zo goed beukende rave en een gitarencover van Benny Benassi's 'Satisfaction'. Met goeie songs zoals singles 'Crack The Password' en 'Supplies' van het aanstaande album 'Fool For The Vibes', repetitief en brutaal. En dan op het laatst, als ze met hun postpop het publiek al binnen hebben, volgt geen vuurwerk, maar een haast door hun idool Beck geschreven titeltrack van een James Bond film. Met een vrouwelijke stem dan. EUT is leuk!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12