LL18: Yonaka geeft stiekem wel een fuck

Veelbelovend kwartet uit Brighton soms nog wat te gretig

Als Theresa Jarvis 'fuck what you think" zegt, komt dat anders over dan bij Amyl and the Sniffers eerder in deze X-Ray. Het is een wat gemakkelijke, lullige vergelijking, maar als gitarist George Edwards zijn maatshirt uittrekt dan vermoed je daar een gedachte achter, net als bij de gelikte, matchende outfits. De band uit Brighton vliegt er wel degelijk vol passie in en wijst ons terecht met 'Ignorance' ('is not bliss').

Het Britse viertal stond al op Eurosonic en andere showcasefestivals en schoof gisteren aan in 3voor12 Radio. Yonaka wordt - niet alleen door NME - neergezet als veelbelovend. Terecht! Op het podium staat een stevige, gedreven band met een sterke frontvrouw. Yonaka (Japans voor 'holst van de nacht') speelt felle alternatieve rock met Royal Blood-power en vleugen (dance)punk, gothic en vocalen die van krachtig naar theatraal en poppy gaan. Sinds 2016 heeft het viertal twee EP’s uit met een handvol sterke, catchy tracks als 'Waves'.

De X-Ray staat halfvol met veelal jong volk dat voorin meezingt. Of we allemaal ook even 'Aiaiaiaiai, wouldn't wanna be ya' willen meezingen. Het gaat moeizaam, maar full points for trying. De band legt het er wat dik op. Een wedstrijdje schreeuwen en duwen van Jarvis met die ook al zo gepassioneerde gitarist komt wat gemaakt over. Die aanstellerige maniertjes zijn toch niet nodig, en die galmende popuithalen evenmin?

HET MOMENT
We zijn geweldig, maar mogen wel wat meer bewegen en dus gooien ze het opruiende 'Bubblegum' in de strijd. Uitstekend idee. Denk dancepop met een rave feel en zeer catchy refrein waarop het aantal knikkende hoofden uitbreiden tot een golvende X-Ray. Als Yonaka meer gas geeft, gaat het publiek mee. De afsluiter is "een song over mensen die je vertellen wat je moet doen, terwijl je zoiets hebt van: 'Fuck you, ik ga precies doen wat ik wil'." 'Fucking With The Boss' heeft een soort primitieve boosheid in tekst en muziek die wel cool werkt. Yonaka gaan we nog vaker zien. Nu nog zoeken naar vorm en dosering.

Volg Lowlands via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12