Kijk terug: De Jeugd van Tegenwoordig live op Lowlands 2018

Alwéér kolkende pits en sexy beesten in de Alpha

Het lijkt er soms bijna op dat Lowlands slechts een paar kernwaarden heeft: de Alpha, de X-Ray, die ene gast die op de eerste nacht al in de greppel ligt te slapen en De jeugd van Tegenwoordig. Een klein verrassingsoptreden in 2017, de Alpha plat op 2015, de Alpha plat in 2013, hetzelfde in 2011, de Bravo plat in 2009, ga maar door. En nu waren ze er weer. In de Alpha natuurlijk.

Daar zagen we een veld dat ramvol stond voor de classics van de Amsterdamse rapformatie. Nog geen nooit was er gespeeld, en mensen waren al op elkaars schouders geklommen. Al snel waren ze allemaal overtuigd: De Jeugd bestaat nog steeds uit een stel sexy beesten. Willie in zijn Puma joggingpak, Faberyayo in een bloedhete leren jas en zwart glimmende laarzen, Freddy in een doorschijnende regenjas van Chanel. Terwijl Bas Bron de kicks nog wat harder aanzette, werden tijdens 'De Formule' tot ver buiten de tent pits opengetrokken. Nee, De Jeugd is nog lang niet te oud voor Lowlands. 

Dat alles 'Gemist'? Je kunt de opname van de show hier terugkijken! Wat De Jeugd eigenlijk vierde met die moshpits? Dat lees je hier in de concertrecensie.

Wil je meer Lowlands? In dit dossier vind je al onze recensies, interviews en stories. Kijk je liever nog meer shows terug? Hier vind je heel veel live-opnames, o.a. van Spinvis, De Staat en Luwten. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12