LL22: Oscar and the Wolf lokt de vlinders weer

De allereerste echte show na een donkere periode

Dat je vroeger een keiharde crush op iemand had, diegene al jaaaaren niet hebt gezien en bijna was vergeten hoe intens de verliefdheid was. Tot je ‘m plots weer tegen het lijf loopt, om meteen te voelen hoe de vlinders tekeer gaan in je onderbuik. Dat gevoel dus, bij Oscar and the Wolf als subheadliner in de Alpha. Lowlands gilt vanaf show-opener/doorbraakhit ‘Strange Entity’ de longen uit het lijf voor de synthpopact uit België. En het gevoel lijkt wederzijds: Max Colombie ziet er vandaag een beetje moe, maar vooral zielsgelukkig uit. We kunnen iedere minuscule gezichtsuitdrukking volgen, want het LED-scherm over de volle breedte van het podium schakelt nergens weg richting de bandleden en toont non-stop zijn gezicht close-up. We zien hoe hij in zichzelf gekeerd giechelt in ‘Fever’, we zien hoe hij zo hard moet lachen dat hij in ‘You’re Mine’ bijna niet meer kan zingen.

Die glimlach van Max Colombie betekent ontzettend veel, want half juni trok hij de stekker uit een hele rits shows. Omdat hij het gewoon niet meer aankon, omdat hij zo zwaar worstelde met depressies en angstgevoelens. Het gaat nog steeds op en neer, dagelijks moet hij door allerlei intense shit werken, en deze Lowlands-show is pas weer de allereerste echte show die hij geeft (na twee minuscule try-outs de afgelopen week). Hij vindt het doodeng, zei hij op Instagram, maar vandaag in Biddinghuizen blijkt weer hoezeer het podium zijn thuis is.

De showproductie is weer flink opgeschaald: Max staat voor een hele berg aan lichtgevende trappen en zijn band is flink uitgebreid. Naast de gitarist en drummer met wie hij al jaaaaaren speelt, staan nu nog eens vier bandleden. Die percussionist geeft tracks als ‘Fever’ ratelende Safri Duo-drums mee, die tweede gitarist kan kei- en keihard scheuren en samen geven ze de songs regelmatig hele nieuwe arrangementen mee. ‘Call Me When You Leave’ wordt een zwoele Sade-song voor de late nacht, ‘Princes’ krijgt een serieus rockende popster-intro en ‘Nostalgic Bitch’ rockt zelfs kei- en keihard.

HET MOMENT:
‘Serieus, deze jongens hebben mijn leven gered’, zegt Max al tijdens de show. En direct na de (stevige, nieuwe) slotsong ‘Warriors’ rent-ie op al zijn bandleden af. Een voor een valt hij ze in de armen. Zijn drummer lijkt bijna te breken. De vlinders zijn weer terug bij Oscar and the Wolf. Welkom terug, Max! ❤️‍🩹

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12