Dit is de eerste single van Duvel-project Ruyzdael

Duvel laat zich niet meer naaien op ‘Bennie Bepleurd’

Voor het eerst sinds tijden is er weer rook uit het Duvel-kamp: hij start het nieuwe project Ruyzdael. Dit is de uitstekende, eigenzinnige eerste single ‘Bennie Bepleurd’, waarop hij vermoeid en verslagen klinkt. Op een hele coole manier!

Mocht je na 1995 zijn geboren en geen flauw idee hebben van de Nederlandse hiphopklassieken? Tussen 2002 en 2007 bracht Ritchie Zebeda alias Duvel met DuvelDuvel klassiekers uit als Aap-O-Theek (‘Wie Is Ut’!) en Puur Cultuur, en ondertussen vormden ze met Opgezwolle de groep Opgeduveld. In 2012 verscheen nog een enkel album van Duvel met Nikes (DNA), daarna werd het stil. 

Nu is er dus eindelijk een nieuw project: Ruyzdael. ‘Het zijn gewoon drie maten die besloten om weer wat te doen’, vertelt hij er zelf over. ‘Dim Browski en Undog, gasten die ik ken uit het begin van de Duvel-tijd. Ze zijn er altijd bij geweest, maar we hebben weinig samengewerkt. Vlak voor het reünie-optreden van DuvelDuvel in Annabel, volgens mij was dat eind 2015, zijn we weer samen gaan zitten om wat te gaan doen.’

In de videoclip voor ‘Bennie Bepleurd’ zie je hoe jonge jongens domme dingen doen: een gast dealt, eentje staat met zijn motor in de keuken, een ander scheurt in de supermarkt naaktfoto’s uit tijdschriften, en een wordt door z’n vriendin uit huis gezet. ‘Voor mij gaat het nummer over mensen die je naaien, en later toch weer naar je toe komen alsof er niks is gebeurd. Dan vraag ik me af: ben je wel 100 procent? Ik reageer op zulke gasten vaak bijna flabbergasted: Jezus, hoe haal je het in je hoofd? Het is gewoon bepleurd.’ Volgende week verschijnt de EP 6 via Patta. Later dit jaar moeten er nóg eens twee EP’s volgen. 

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12