ESNS hakt de knoop door: ook in 2022 volledig online

Organisatie ziet geen kans om acts naar Groningen te halen

Twee weken geleden hield Peter Sikkema van ESNS in de Machine alle opties nog open, maar vandaag maakt het Groningse festival een belangrijke keuze: ook in 2022 zal het festival volledig online plaatsvinden. 'De huidige maatregelen rondom Covid-19 laten het niet toe alle geboekte Europese acts en muziekprofessionals naar Nederland te halen en samen te brengen. Ingegeven door de continue wisselende corona-beperkingen en de onzekerheden rondom het inreizen naar Nederland, is het daardoor voor ESNS niet langer mogelijk uit te gaan van een fysieke editie,' verklaart het festival. 

Volgens directeur Dago Houben kan een online editie nog steeds van waarde zijn. 'ESNS is van groot belang voor de hele muziekindustrie en met name voor Nederlandse en Europese muzikanten. Het is voor het uitvoeren van onze functie, een platform bieden  voor Europese popmuziek, daarom essentieel dat ons evenement online doorgaat. We hebben eerder dit jaar gezien dat het bereik van een digitale editie enorm kan zijn en dat we op die manier het verschil kunnen maken voor de carrière van een artiest. We zijn dan ook blij dat we alle artiesten die geboekt zijn voor ESNS ook dit jaar weer met behulp van onze media partners kunnen presenteren op het best mogelijke platform dat – onder deze omstandigheden – denkbaar is.'

Vorig jaar vond ESNS ook al volledig online plaats, in nauwe samenwerking met 3FM en 3voor12. Komende januari kun je weer op ons rekenen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12