DTRH19: Uitgebreid Amber Arcades scoort met rijk gearrangeerde Brexit-liedjes

Strijkers zijn na één show al niet meer weg te denken

"Ik vind het echt heel bijzonder om hier te staan!" jubelt Annelotte de Graaf. Daar heeft ze een goede reden voor: het is de allereerste show van haar band Amber Arcades mét strijkers. En die trompet van laatste plaat European Heartbreak is er ook gewoon bij. Het is een mooi gezicht: al die bandleden in stemmig wit, met De Graaf zelf in het inmiddels bekende goudfluwelen pak van de albumhoes. 

En wat werkt het goed, al die instrumenten! Geholpen door het kraakheldere geluid horen we in de Fuzzy Lop iedere subtiele blaas- en strijkpartij, al die geweldige dreampop-gitaarlijntjes en die zo belangrijke tweede stemmen van de gitarist en bassist in de refreinen. Met dit sterke songmateriaal en dito liveband past Amber Arcades moeiteloos op een toekomstige Glastonbury-line-up tussen een Father John Misty, (Sandy) Alex G of Real Estate. 

HET MOMENT
De hele plaat European Heartbreak ademt Brexit, maar 'Goodnight Europe' is vandaag het absolute anthem. Beginnend als een gedragen gitaarballade ontwikkelt het nummer zich tot een explosieve en orkestrale finale, die vrijdagavond ook niet misstaan had in de set van dEUS. 

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12