3voor12 Eindhoven

Stippenlift maakt er een feest van tijdens DDW Music Festival

Dansen op sobere sombere Depriwave

“Welbespraakt en virtuoos op de toetsen”, zo beschrijft Stippenlift zichzelf dinsdag gekscherend. Samen met Karel en Borokov Borokov voorziet hij het design- en muziekminnend publiek vanavond van obscure gekkigheid in de donkere kelder van de Dynamo tijdens DDW Music Festival.

Stippenlift is de artiestennaam van Hugo van de Poel. Onder dit pseudoniem laat hij vanavond het bijeengekomen publiek dansen op zijn sobere sombere liedjes. Het genre waarbinnen zijn werk valt, noemt hij Depriwave: rechtdoorzee elektronische muziek met weemoedige teksten die de glimlach en de traan doen wedijveren.

Ondanks de thematiek van zijn nummers, die over onderwerpen als autisme, euthanasie en huilen gaan, danst en springt hij zelf vrolijk mee en laat hij tussen nummers het publiek een aantal keer weten dat hij het wel degelijk naar zijn zin heeft. Omdat het Eindhovense publiek deze set volgens Stippenlift vast al vaker in de standaardvolgorde heeft gehoord, last hij een drietal korte muzikale intermezzo’s in, die muzikaal wat grimmiger klinken dan de rest van het werk, maar tekstueel minstens de droevige vibe van het voorgaande evenaren.

Al aan het begin van de set wordt het publiek meteen op het verkeerde been gezet, doordat Stippenlift Kerst noemt, hét teken voor de kenners in de zaal dat hij de kerstversie van zijn single Huilen zal inzetten. Na het publiek verzekerd te hebben dat hij juist hartstikke vrolijk is en dus niet hoeft te huilen, zet hij een ander nummer in, om het bekende ‘Huilen’ pas later op de avond te spelen.

Stippenlift, gekleed in een shirt uit de eigen merchandise, straalt aanstekelijk plezier uit dat haaks lijkt te staan op zijn teksten. Hij goochelt met zijn synthesizertje en doorspekt de set met simpele stukjes improvisatie en interactie met het publiek.

Ondanks dat de korte nummers niet veel om het lijf hebben, heeft het publiek toch het idee dat ze naar de Henk Westbroek van deze generatie staan te kijken. Immers, het is niet iedere dag dat een artiest een vol zaaltje lachend het woord 'euthanasie' kan laten scanderen.

Gezien: Stippenlift in Dynamo op 23 oktober 2018

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12