3voor12 Utrecht

Figgie releaset eerste single van aankomend debuutalbum

Albumpresentatie op 19 oktober in EKKO

Medio oktober verschijnt het langverwachte debuutalbum van Figgie. Vandaag heeft de Utrechtse indieband daarvan de eerste single en titeltrack ‘Genoeg Houvast’ uitgebracht. Het nummer begint heel rustig met een simpel synthesizer motiefje, een beetje gitaar en drums die ver weg klinken. Na 20 seconden start het nummer als het ware echt, een lekker loom liedje waarin de band als jongvolwassenen op een kinderlijke manier het gevecht aangaan met grote levenskeuzes. Tegen het einde van het nummer is er opeens een irritante synthesizerpiep en fel gitaarspel waarna een sterke climax volgt. Een opbouw die je ook een beetje in de bijbehorende video terug ziet (en die ogen natuurlijk!).

Het aankomende album bevat een collage met teksten van de gehele band, waar voorheen alle nummers van frontman Paul Scheenstra kwamen. De presentatie van het album is op zaterdag 19 oktober in EKKO waarna onder andere shows in Groningen, Nijmegen, Amsterdam en Rotterdam volgen. Vanaf de zomer start Figgie een guerrilla marketingcampagne.

Check ook de mooie reportage die Figgie begin mei maakte van hun optreden in Istanbul, het eerste buiten de Nederlandse grenzen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12