De Bagagedrager #5: Abel van Gijlswijk

Roziena Salihu gaat met de alleskunner op de fiets door Amsterdam

Van een grijze bioscoop in Amsterdam-Noord via de Haarlemmerdijk naar De Roze Studio. In de laatste aflevering van De Bagagedrager laat Abel van Gijlswijk zien waar het allemaal begon en neemt hij je mee naar waar hij nu te vinden is. Het is voor Abel absoluut een privilege om een uitgesproken anarchist te kunnen zijn. Hij heeft het met Roziena Salihu over zijn maatschappelijke betrokkenheid en over hoe we als groep écht dingen kunnen veranderen.

Abel van Gijlswijk

Acteur, presentator, rapper, ondernemer, schrijver en punk icoon: Abel is het allemaal. Hij staat erom bekend lastige politieke onderwerpen op een luchtige en leuke manier over te brengen aan zijn publiek. Na het debuutalbum BOEL AAN DE HAND kwam Abel met zijn band Hang Youth vol in de spotlight te staan. In hun laatste plaat HET K-WOORD gaat de punkgroep vooral in op dat ene woord: Kapitalisme.

De Bagagedrager

De Bagagedrager is de nieuwe video-interview-serie van VPRO 3voor12, gepresenteerd door Roziena Salihu. In een combinatie van reportages en spoken word-voiceovers probeert ze artiesten te doorgronden. Ze stapt achterop de fiets om zich langs plekken te laten leiden die vormend zijn geweest. Dit is de laatste aflevering. Kijk hier de afleveringen met Rico, Raw Roets, Joya Mooi en Bokoesam.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12