De Machine #20: De Zwarte Cross in de Lowlands hotseat

En ook: hoe Afro Bros de grootste hit van de wereld scoorden

Het festivalseizoen is begonnen! Vorig jaar raakte de Zwarte Cross bijvoorbeeld in een recordtijd van vier maanden uitverkocht, dit keer ging dat in minder dan een uur. De rook kwam uit de servers bij de organisatie, zo erg zelfs dat besloten werd een aantal kaarten opnieuw te verkopen. En natuurlijk worden inmiddels kaartjes voor veel geld op ticketplatforms aangeboden: olie op het vuur van de zwarthandeldiscussie.

Verder wederom aandacht voor de felle strijd rond het zogeheten 'Artikel 13'. Oftewel: krijgt de muziekindustrie Brussel zover dat YouTube meer moet gaan afdragen aan rechthebbenden? En: vier jongens uit Arnhems scoorden zomaar de allergrootste streaminghit van de wereld. Hoe kregen ze dat voor elkaar?

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze serie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier als RSS feed.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12