PP18: Walden sleurt de Brightlands mee in hun droom

Nu Of Nooit-winnaar is prima Pinkpopmateriaal

‘Belachelijk, hoe dromen gewoon kunnen uitkomen!’ In een walm van roze rook komt Walden het podium op, de winnaar van de Nu Of Nooit-prijs en daarmee tevens de opener van Pinkpop 2018. Walden: vier knullen uit Sittard die na de jaarlijkse bandwedstrijd onder andere Tamarin Desert en Antikythera achter zich lieten en nu de Brightlands Stage een poepie mogen laten ruiken met hun psychedelische popliedjes. 

Gewoontegetrouw wordt het festival geopend en meteen Walden geïntroduceerd door niemand minder dan Jan Smeets zelf, met de boodschap of we ons vandaag even kunnen gedragen. Een mooi moment voor een shoutout naar de twee artsen die een succesvolle medische ingreep bij hem deden.

Zes maanden lang dwaalde Mees Walden door de wildernis van Scandinavië. Daar beleefde hij het ene avontuur naar de andere, die hij allemaal op de ep Artefacts van de band heeft gepropt. En nu dus, boem pats, in een dampend hete tent in Landgraaf. Een droom die uitkomt. De jongens staan dit weekend evengoed gewoon op de camping in Landgraaf. Hun psychedelische, fuzzy popnummers gaan er - gepaard met de eerste biertjes van het weekend, in als zoete koek. Achterop het podium de pscychedelica sectie van Windows Mediaplayer op een groot scherm. Verder vier basgitaren, vier gitaren, een drumstel en bongo’s. Walden lijkt klaar voor het grote succes. De nummers kunnen zo de ether in. Walden: een echte Pinkpopnaam in spé. 

HET MOMENT|:
Maar dan realiseert Mees dat dit geen droom is. Hij pakt glunderend een gitaar aan van zijn roadie, waarnaar hij zich naar het publiek wendt. De lach verdwijnt niet meer. Het is ze gegund. 

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12