3voor12 Gelderland

4df19: Gruppo Sportivo: Niet vergaan maar ook geen glorie

Degelijke show van popgroep van weleer krijgt oude benen op ’t Eiland niet in beweging

Wie vanaf De Kaaij met het pontje de oversteek naar het Festival op ’t Eiland waagt, waant zich even in een andere wereld. Een andere setting, een ander (ouder) publiek en een andere sfeer zijn vanavond het decor voor de Haagse popgroep Gruppo Sportivo. De new wave act onder leiding van Hans Vandenburg brak eind jaren zeventig door en besloot vorig jaar met de release van studioalbum Great de draad weer op te pakken.

Anno 2019 gaat echter niemand naar een Gruppo Sportivo show om nieuw werk te horen en dat weet Hans zelf als geen ander. “Heeft er überhaupt iemand onze laatste plaat gehoord? Ik tel 1..2.. nou, toch 3 elpees verkocht. We zijn binnen!” De eerste helft van de show bestaat voornamelijk uit nieuwer werk dat uiterst aardig klinkt. De groep heeft eind zeventiger jaren haar sound gevonden en de nummers uit 2018 sluiten daar prima op aan.

Een hoogtepunt bereikt het echter nooit, maar de band zelf valt eigenlijk niks te verwijten. Met een slordige veertig jaar podiumervaring op zak spelen Vandenburg en consorten een strakke show en de vlotte Haagse babbel van Hans kletst de nummers op vermakelijke wijze aan elkaar. Als na een halfuur speeltijd de eerste hits van toen voorbijkomen kunnen die, net als het nieuwere werk eerder in de set, op luid applaus rekenen, maar het publiek is vanavond meer met andere dingen als dansen bezig. Men is meer geïnteresseerd in een beetje keuvelen en bijkletsen met oude bekenden. “Hé, jij ook hier?”, “Ja, Gruppo Sportivo, leuk hé!”. Zelfs grote hit Beep Beep Love slaagt er niet in het Eiland aan het dansen te krijgen.

HET MOMENT
Als we dan toch iets moeten kiezen gaan we voor Disco Really Made It. De hit uit 1978 wordt vanavond  halverwege de set omgetoverd in een onvervalste discomedley die uitstekend in elkaar zit. Maar ook hier blijven de beentjes van het publiek lekker op de plaats.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12