Toonaangevend radiostation Red Light Radio internationaal in opspraak

Mixmag-controverse plaatst vraagtekens achter de link tussen RLR en de rosse buurt

Red Light Radio, het online radiostation gezeteld in de Amsterdamse rosse buurt, was de afgelopen week het onderwerp van internationale controverse: ondertussen hebben zowel lokale activisten als internationale dj’s – Ben UFO en Objekt – zich in het gesprek gemengd. Het online radiostation wordt door enkele activisten ervan beschuldigd op louche wijze met kritiek om te gaan en het buiten de deuren te willen houden. Ondertussen is de discussie flink uit de hand gelopen, zéker doordat een Mixmag-artikel als een liveblog begon te fungeren waarop de beschuldigingen en verklaringen in real time werden gedocumenteerd. Een puinhoop, op z’n zachtst gezegd.

Waar zit de crux dan in? Onder anderen dat het Amsterdamse platform zich niet genoeg voor de rechten van sekswerkers uit de buurt zou inzetten, hoewel het zou profiteren van het imago van de buurt in zowel de branding als de merchandise. Axmed Maxamed (mede-oprichter van Dance With Pride, een non-profit organisatie die ook een show bij het platform hostte) en Jo Kali, die eerder een show bij het platform had, spraken zich uit over RLR’s relatie tot de sekswerkers van de rosse buurt. Na hun kritiek op het platform openlijk op social media gedeeld te hebben, werden ze geïnformeerd niet meer betrokken te mogen zijn bij het platform. In het Mixmag artikel benoemt Red Light Radio-medeoprichter Hugo van der Heijningen dat hij liever had gezien dat ze hem persoonlijk hadden benaderd, dan dat ze hun kritiek via social media uitten.

Ondertussen leeft online de vraag in hoeverre Red Light Radio zich moet inzetten voor de sekswerkers in de buurt, en of ze dat genoeg doen, maar daarnaast lijkt het vooral alsof het geschil is beslecht door een meningsverschil over hoe kritiek moet worden geuit: in besloten kringen, en achter gesloten deuren, of juist in het openbaar? Voor nu voelt het in ieder geval alsof daar voor beiden partijen geen winst te behalen valt. Red Light Radio heeft besloten niet te willen reageren op dit bericht. Lees hier het originele artikel.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12