3voor12 Utrecht

Tweede 3voor12 Lokaal Online Festival op zondag 3 mei

TESSEL speelt op virtueel festival van lokaalafdelingen

Als redacties van 3voor12 Lokaal willen we niet volledig festivalloos deze tijd door. Daarom organiseren we het 3voor12 Lokaal Online Festival, met op zondag 3 mei de tweede editie. Per regio wordt één act gekozen om 10 minuten muziek te laten horen. Die muziek nemen ze van tevoren live op in hun huiskamer, of op een andere coronaproof locatie, en zenden wij zondagavond uit. De provincie Utrecht wordt vertegenwoordigd door TESSEL. De indie surf band uit de stad Utrecht debuteerde in 2019 met de sterke singles ‘Beach House’, ‘Kids’ en ‘Poolside’ en speelde in het najaar ook op de Popronde. Vlak voor de coronacrisis zijn ze met Simon Akkermans de studio ingedoken om een EP met zes nieuwe nummers op te nemen. In quarantaine werken ze daar nu verder aan. Op donderdag 9 april zou TESSEL eigenlijk op ‘onze’ avond spelen tijdens Festival Tweetakt. Via hun show bij het 3voor12 Lokaal Online Festival kun je alsnog zien wat de band in zijn mars heeft.

De redacties van 3voor12 Lokaal zijn eerder ook al Spotify-playlist 3voor12 Lokaal Draait begonnen, waarbij redacties drie nummers aandragen en je om de twee weken rond de veertig nieuwe artiesten van eigen bodem kunt ontdekken. Inmiddels zijn er al vijf nieuwe edities geweest. Lees hier meer over 3voor12 Lokaal Draait.

Het 3voor12 Lokaal Online Festival begint zondag 3 mei om 19.30 uur. Afhankelijk van de aanmeldingen gaan we door tot een uur of 22.00. Je kunt live meekijken via YouTube en Twitch. Hou voor de links ons Facebook-evenement in de gaten, dat je hier vindt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12