Deze italo-Bollywoodtrack van Tjade verspreidt zich als een olievlek over de festivals

Geliefde klapper uit de sets van Job Jobse, Palms Trax en Skatebård uit op Bordello A Parigi

De afgelopen zomer gooide deze catchy italo-edit van een Bollywoodtrack hoge ogen toen hij via de platentas van Job Jobse zijn weg vond naar de sets van onder anderen Palms Trax. Toen die hem draaide tijdens zijn afsluitende set op Dekmantel werd de track zo'n bom op de internationale Raad De Plaatgroepen dat een fan van het nummer alvast maar een eigen versie maakte, die een kleine Soundcloudhit werd als 'Palmsy's Mysterious Track'. Ondertussen is het wel duidelijk dat de track afkomstig is van de Groningse KopjeK-resident Tjade.

'Bij Palms Trax was dat zo maf,' vertelt Tjade. 'Toen ik de track in mei had afgemaakt had ik hem naar Job, Tsepo en Nuno Dos Santos gestuurd, en vanuit daar is-ie zich als een soort olievlek gaan verspreiden. Job had eigenlijk helemaal niet gezegd dat hij die track aan Palms Trax had gegeven, maar die had er blijkbaar naar gevraagd toen Job hem had gedraaid tijdens een b2b in Glasgow. Toen ik op Nachtdigital was zei Job opeens: "Realiseer je je wel dat Palms Trax zo je track gaat draaien op de mainstage van Dekmantel?" Toen ik maandag terug in de auto naar Nederland zat en weer internet had, begonnen alle filmpjes binnen te stromen. Echt heel sick.'

De track is een edit van dit Bollywoodnummer, dat Tjade vorig jaar toegestuurd kreeg van een vriend. 'Ik wilde hem meteen heel graag draaien, maar toen ik hem op mijn monitoren luisterde hoorde ik dat-ie in een club nooit goed zou vallen. Geen baslijn, geen drums. Toen ben ik een middag gaan zitten om alles recht te trekken, en er nieuwe drums, een nieuwe baslijn en nieuwe percussie aan toe te voegen.' Vandaag is het uitgekomen op het Amsterdamse italo-label Bordello A Parigi. Luister de track hiernaast.

Meer #hollandsenieuwe vind je in ons dossier en de Spotify-playlist.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12