steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Muziektheater BOT presenteert debuutalbum PLAAT

21 september in Luxor Live te Arnhem

Soms gaat een band de uitdaging aan om het poppodium even om te ruilen voor het theater. De Arnhemse muziektheatergroep BOT doet het andersom. Op vrijdag 21 september beklimt dit viertal het poppodium van Luxor Live om haar debuutalbum PLAAT te presenteren. Een show vol stampende en kreunende muziekmachines.

BOT begon als een experiment tussen muzikanten en machinebouwers, maar liep al snel uit de klauwen. Een cello die zichzelf doormidden zaagt, een schreiende naaimachine, een blokfluitorgel van fietspompen: BOT oogst met hun reizende festivalshows RAMKOERS en LEK lovende kritieken.

Na negen jaar muzikaal experiment werd het hoog tijd een selectie van het almaar uitdijende repertoire van BOT vast te leggen op een debuutalbum: PLAAT. Hiervoor sloot het gezelschap zich samen met producer Matthijs Kieviet (Studio Joneski) drie maanden op in de koepelgevangenis in Arnhem.

Het optreden in Luxor Live is het startschot van een zeer exclusieve clubtour, waarbij het even alleen hoeft te gaan over de muziek en de songs van PLAAT. De Duitse pers beschreef de groep als 'familie van Einstürzende Neubauten, maar dan kleurrijker en met een grote dosis humor'. Combineer dat met het meest bizarre instrumentarium dat je maar kunt bedenken en je bent klaar voor BOT.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland