LL18: Nile Rodgers is Lowlands’ eigen Dr. Feelgood

'Dancing helps relieve the pain, soothes your mind, makes you happy again'

Welke band heeft de grootste hit-dichtheid van Lowlands 2018? Wie werkte er samen met niet alleen Madonna en David Bowie maar ook met Diana Ross, Pharrell en Daft Punk? Juist, het is Nile Rodgers en hij wil het weten ook. In zijn kanariegele pak en op superhippe sneakers rijgt de disco legende in de Bravo op aanstekelijke wijze zijn onverwoestbare klassiekers aan elkaar. 

Natuurlijk had Nederland de nieuwe versie van Chic de afgelopen jaren al een paar keer aan het werk gezien. Op Into The Great Wide Open in 2013 vierde de groep al een grootste comeback en ook op North Sea Jazz in 2014 en dit jaar kwam ome Nile al langs. Maar Chic op Lowlands, dat blijkt vandaag als zogenaamde ‘legacy act’ toch ook een schot in de roos. De Bravo is al veel te klein ruim voordat de show begint.

'Let’s go back to the disco days!,' zegt Nile Rodgers terwijl de band 'Everybody Dance' inzet. Hoeveel hits passen er in vijf kwartier? Behoorlijk veel, zo laat Chic vandaag horen en zien. Vooral zangeres Kimberly Davis schittert als solo vocalist in klassiekers zoals 'I Want Your Love'. En dan is daar steeds het karakteristieke gitaargeluid van Rodgers in flarden van hits als Bowie’s 'Let’s Dance' en 'Get Lucky' van Daft Punk. Die laatste vandaag helaas toch zonder Pharrell Williams. Ach ja, een mens mag dromen.

HET MOMENT: 

De positieve energie die van de Bravo straalt tijdens de hele show. Een bejaardenfeestje bij Chic? Geen sprake van. Ook de jeugd zingt keihard mee met klassiekers als 'We Are Family', 'I’m Coming Out' en 'Upside Down'. En het slotsalvo met 'Le Freak' en 'Good Times' - inclusief een stuk 'Rapper’s Delight' door de meester zelf gerapt - zorgt voor een geregisseerde podium invasie en blije gezichten en omhelzingen in het publiek. Nile Rodgers is de onbetwiste Dr. Feelgood van Lowlands 2018. 

Volg Lowlands via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12