3voor12 Utrecht

Art Rocks 2018: Hoe klinkt jouw Van Gogh?

Muziekcompetitie verbindt kunstdisciplines

Art Rocks, de nationale muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, komt weer naar Utrecht. De competitie daagt muzikanten uit een stuk te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk naar keuze. Jij kunt ook meedoen! Laat je inspireren door een van de stukken uit het Centraal Museum Utrecht en schrijf je in. Muzikanten vanaf 15 jaar uit alle genres kunnen zich aanmelden. Word je als act geselecteerd? Dan mag je je eigen stuk live voor het desbetreffende kunstwerk komen spelen. De beste acht acts strijden in Paradiso voor de titel, een geldprijs van €1000 en een videoclip.

Een kunstwerk als inspiratiebron is niks nieuws. Velen groten gingen je voor. Denk bijvoorbeeld aan ‘APESH*T’ van The Carters (Beyoncé en Jay-Z), Bob Dylan’s ‘Van Gogh’ of Coldplay’s ‘Viva La Vida’ dat is geïnspireerd op een werk van Frida Kahlo. Of je nu abstracte streetart bekritiseert of een ballade schrijft over een romantisch portret, alles kan zo lang je jouw emoties maar vertaalt naar een eigen nummer. Kan je een duwtje in de rug gebruiken? Of ben je benieuwd hoe andere muzikanten te werk gingen? Elk jaar nodigt Art Rocks twee bekende muzikanten uit die als ambassadeur gratis masterclasses songwriting geven in het museum. Eerder waren dat Lucky Fonz III, Akwasi, Eefje de Visser, Giovanca en Cata Pirata. Op 28 augustus worden de ambassadeurs van dit jaar bekend gemaakt.

Pak je kladblok, bezoek het Centraal Museum Utrecht en laat je inspireren. Wie weet sta jij volgend jaar wel met je eigen track in Paradiso. Vergeet je vooral niet voor 15 oktober aan te melden.

Data
17 november               Museumronde Drents Museum
25 november               Museumronde Boijmans van Beuningen
1 december                 Museumronde Tropenmuseum
2 december                 Museumronde Prinsenhof Delft
6 december                 Museumronde Centraal Museum Utrecht
8 december                 Museumronde Bonnefantenmuseum
9 december                 Museumronde Kröller-Müller Museum
23 jan 2019                 Finale in Paradiso, Amsterdam

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12