3voor12 Friesland

Hooikoorts: Into The Grave, Into The Void en Dokk'em Open Air voegen nieuwe namen toe aan line-ups

Overzicht van aankondigingen Friese metalfestivals

Deze week stroomde via de social media en traditionele persberichten allemaal metalgerelateerde aankondingen binnen op de redactie. We vatten graag de berichten langs deze up-date samen:

Het driedaagse metalfestival Into The Grave komt deze week met twee nieuwe namen. Er staat nationaal product op de mainstage in de vorm van blackened death metalband God Dethroned. Daarnaast kondigt de organisatie voor de derde, en vooral GRATIS, dag het Britse progressieve Black Peaks aan.

Uit dezelfde 'Into'-koker is op de site van Into The Void te lezen dat het Schotse Saor naar Leeuwarden komt in oktober. Met de wortels diep in de Schotse cultuur combineert Saor black metal met folkinvloeden. In februari van dit jaar kwam het laatste album Forgotten Paths uit. 

Als klap op de vuurpijl komt ook Dokk'em Open Air met nieuws over de programmering van het festival waar we uiteraard weer naar uitkijken. Traditiegetrouw worden de metalheads vanaf de Partystage geëntertaind door een mengelmoes aan acts. En ook dit jaar wordt het één groot feest met namen als: De HûnekopVortex, Heavy MetalBaldrs Draumar (akoestisch), Player (Slayuuuur tribute), Angelic ForcesDragon GirlsThe Troopers Iron Maiden Tribute band, de Clay Corners Bigband en DJ Post Mortem & Beard
Voor de mainstage wordt de poster aangevuld met TankZilla en Manticora.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12