ADE23: KI/KI doet uitzinnige b2b-estafette (met Armin van Buuren?!)

Knallen en pieken tot het zweet regent in de Bajes

‘HET IS ARMIN! ARMIN VAN BUUREN!’, schreeuwt een uitzinnige gozer in het oor van een vriendin en letterlijk de hele Bajes begint te krijsen van verbazing. Oh mijn god, het is ook ONDENKBAAR dat deze EDM-superster als verrassing naast KI/KI staat?! De Pinkpop-headliner draait slechts op de Miami Ultra’s en Tomorowlands van deze wereld, terwijl KI/KI een nieuwe trance/techno-queen is in een compleet ander universum. Vrijwel niemand zag deze combi aankomen, en toch voelt hun set extreem logisch. Schijnbaar hebben ze vooraf allemaal tracks uitgewisseld, trok Armin ook allerlei coole oude tracks en edits uit zijn platenkast, maar liet daarin vooral ook de ruimte aan KI/KI. Dus beginnen ze steeds harder te blazen, en hebben de mensen die om 03:00 een luchtje scheppen niet door dat het Armin is die hardtrance staat te draaien. Ja, dan gniffelt ze ook als-ie in een break een EDM-superster-momentje pakt met microfoon. Glundert ze als Armin er weer een track inschuift die zij óók regelmatig draait. En die straalt weer bij iedere 'supervet!' van KI/KI, als een schooljongetje dat een ster op zijn rapport heeft gekregen. Episch dus, iets om het jaren over te hebben, en tegelijk dé teleurstelling van ADE, voor dik tweehonderd mensen die niet binnenkomen omdat er véééél te veel kaartjes zijn verkocht door organisator Bajes / Artist For President. Dan is 1 in = 1 out, staan er mensen uuuuuuuren tevergeefs in de kou te wachten, om vervolgens verslagen af te druipen. Heel jammer.

Het concept is ook echt bijzonder: KI/KI all-night, acht uur lang, van 23:00 tot 07:00, terwijl haar partners continu het stokje doorgeven in een manische b2b-estafette.  Ze trapt de avond af met bestie Sarkawt Hamad, en zet even later in op doorrol-trance met de Deense Mama Snake. Terwijl het steeds warmer wordt en het letterlijk zweet begint te regenen, gaan de twee steeds minder serieus draaien. Dan borrelt opeens een brouwsel van Benny Benassi, flarden van Overmono’s Rosalía-remix met een dancehallhupsje omhoog en jassen ze daar hardstyle doorheen, om via de meest kolderieke tranceplaat vol elastieken bassen over te schaken op kneitersnelle, pulserende psytrance.

Megafun dus, en daarna gaat ze op dezelfde lijn door met de Turkse Nene H. Die gooit de hele tijd gekke curveballs door hun set: hier effe het tempo terugschroeven met een dancehall-ritme, daar begint iedereen te gniffelen bij die hardhouse-banger met sped-up Gwen Stefani en Eve-sample. Extase bij iedere banger dus, al helemaal als Mama Snake bijspringt en ze alledrie om zes uur b2b2b samen in de booth staan, stuiterend van plezier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12