LL19: Ares hoeft niet om turn-up te bedelen

Brabantse rapper doet het liever in zijn eentje

Wist je dat Ares er ook bij was, op Schiermonnikoog? Bij de totstandkoming van New Wave, de oerknal van de nieuwe hiphop in Nederland? Je moet zoeken naar het resultaat, want Ares zat zelf ook niet helemaal op te letten en zijn bijdrage aan het album is minimaal. Maar ook niet-muzikaal is het moeilijk voor te stellen dat hij daar hing met de SFB’s, de Lil Kleine’s en Jonna Fraser's van deze wereld. Ares is in alles hun tegenbeeld, en dat is precies de reden dat hij hier staat.

Om te beginnen durft hij in zijn teksten te praten over dingen waar veel collega-rappers zich niet aan wagen. Over twijfel, over de negatieve kanten van sociale media, over de druk die mensen elkaar opleggen. Maar Ares is een gezegend mens, vertelt hij wel tien keer. Gezegend dat hij hier mag staan vooral. Hij heeft ook een track met die titel, en die begint hij rustig opnieuw omdat er iets niet goed gaat met zijn monitors. Zo lost hij zijn technische problemen op een aangenaam losse manier op en kan zijn show echt van start.

Het leek helemaal verkeerd te gaan met de carrière van Ares. Hij zat niet op zijn plek bij Top-Notch, dat hem op hele jonge leeftijd binnenhaalde. Hij vertrok en moest vervolgens alles in zijn eentje doen. Dat is niet makkelijk, maar het past hem kennelijk wel, en het resultaat is te zien: Ares heeft een X-ray vol met fans. Ze kennen zijn teksten en scanderen zijn naam: Arie! Arie! Arie! Hij hoeft ze niet door 3-2-1 te schreeuwen om turn-up te vragen, ze weten zelf wel wat de bangers zijn. En zo is Ares, met zijn volvette Brabantse tongval en kippenborstje, de ideale hiphop-anti-held van Nederland geworden.

HET MOMENT:
Ze scanderen ook het cijfer 162, de hele set door. 162! Nee, geen '187 on an undercover cop', 162, het netnummer van Raamsdonk. Zoek maar op. Bij Raamsdonksveer. Dat bij Oosterhout ligt. De bakermat van de Nederlandstalige rap.

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12