LL17: De vuurdoop en toekomst van Klyne

Eindhovense synthpopband doorstaat de vuurdoop

Er is liefde in de X-Ray voor Klyne. “EINDHOVUH!” roept een toeschouwer meteen als de drie jongens het podium op lopen. De band uit – inderdaad – Eindhoven scoorde in 2015 met “Paralyzed” een bescheiden bloghit, en timmerde sindsdien aan het debuutalbum. Dat is vorige maand uitgekomen, en nu is er de volgende grote mijlpaal: de eerste keer in de X-Ray. Een goede eerste X-Ray show is al voor veel elektronische acts cruciaal gebleken, een vuurdoop en een toekomstvoorspelling. Vandaag is het aan Klyne om de hype waar te maken.

Zanger Nick Klein heeft zijn wederhelft/producer Ferdous Dehzad vandaag niet bij zich, wellicht vanwege de rugoperatie waar hij enkele weken terug nog van moest herstellen. Komt het daardoor dat Klein nerveus is? Hij kijkt tijdens het eerste nummer in ieder geval alsof hij giert van de zenuwen. Nergens voor nodig, want hij wordt geflankeerd door twee strakke bandleden en zijn stem klinkt bijzonder goed. Een typische R&B-klank heeft Klein, soepel glijdend over de clubby beats. Gelukkig krijgt hij er vanaf de tweede track ook vertrouwen en lol in. Live zet Klyne zijn synthpopliedjes net iets vetter aan, ietsje donkerder, ietsje verder de club in. Daar is de X-Ray de perfecte plek voor, maar vier uur 's middags misschien niet de ideale tijd. Je gunt die sympathieke gastjes een plek later op de avond, als men meer zin heeft om een dichter tegen elkaar aan te schuren.

HET MOMENT:
Recente hit “Water Flow” wordt zachtjes meegezongen, en afsluiter “Paralyzed” is een gegarandeerde knaller, maar het hoogtepunt is een albumtrack halverwege de set. “Don't Stop” is een nummer dat Klyne best aan Michael Jackson, God hebbe zijn ziel, had kunnen doorverkopen. Wat een onweerstaanbare hook heeft dat nummer, met suikerzoete koortjes en funky baslijn. Die liefde in de X-Ray is wederzijds en geheel terecht. Als in het verleden behaalde resultaten garantie bieden voor de toekomst, voorspelt deze set nog veel moois voor Klyne.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12