3voor12 Gelderland

Nieuwe release: X Raiders - Train Man

De extreme existentialiteit van #treinleven

In hun nieuwe track 'Train Man' bezingen de turborockers van X Raiders de totale existentialiteit van het #treinleven. 'Train Man' is afkomstig van het tweede X Raiders album Weltschmerz '89 dat op 31 januari 2020 uitkomt.

De heavy band staat bekend om hun extravagante humor en rock-'n-roll gekkigheid, maar de nieuwe single laat een andere kant zien. De bandleden haalden de inspiratie voor de tekst uit hun eigen ervaring met dagelijks per trein heen en weer naar een kantoorbaan en het oncomfortabele gevoel dat dit niet is wat ze van het leven hadden voorgesteld. Het handelt over zingeving en dagelijkse struggles. In de videoclip wordt deze totale ontsporing op karakteristieke absurdistische wijze in beeld gebracht.

Weltschmerz '89’
Weltschmerz '89 is een in-your-face verzameling van pure rock-'n-roll: agressief en duister, maar ook oprechter en pakkender dan ooit tevoren. De plaat is live opgenomen in de Wisseloord Studio's met Grammy-genomineerde producer Attie Bauw (Judas Priest/De Staat) aan het roer, die stelt: “Ze zijn met afstand de allerhardste band die ik heb opgenomen en geloof me, ik heb er veel opgenomen."

Weltschmerz ’89 komt uit op 31 januari en is beschikbaar als digipack inclusief boekje met exclusieve foto’s en songteksten, of als 180g vinyl inclusief 12″ sheet met foto’s en teksten en is beperkt beschikbaar op wit vinyl. De cd en lp bevatten een exclusieve bonustrack die niet online beschikbaar is.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12